Snel ratten laten bestrijden!

Preventieve maatregelen waarmee u voorkomt dat ratten uw huis binnen dringen, zijn het afdichten van gaten en kieren in muren. En door voedselbakken of afvalemmers met een metalen deksel af te sluiten, voorkomt u dat ratten toegang hebben tot voedsel. 

Wij raden dringend aan om bij de eerste signalen van overlast door ratten onmiddellijk actie te ondernemen. Ratten planten zich namelijk uitermate snel voort. Als u deze ongewenste indringers niet meteen grondig gaat bestrijden, krijgt u gegarandeerd te maken met hinderlijke overlast, zoals vernieling van uw bezittingen en onhygiënische situaties, die u had kunnen voorkomen.

Ook raden wij u aan om de oorzaak van de aanwezigheid van ratten te achter halen om herhaling te voorkomen en de situatie in de toekomst onder controle te houden.

Ratten bestrijden in Friesland, Drenthe en Groningen

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie voor het bestrijden van ratten neemt u contact met ons op via één van de volgende nummers:

Surhuisterveen e.o. (0512) 332 108

Leeuwarden e.o. (058) 303 0412

Groningen e.o. (050) 305 0028

Drenthe (0592) 749 033

Zie hier de plaatsen waar we ratten bestrijden: Hoogezand, Winschoten, Zuidlaren, Winsum, Oosterwolde, Sneek, Wolvega, Harlingen, Joure, Beilen, Leek, Roden, Marum, Haren, Peize, Hoogeveen en Groningen.

Schadelijkheid van ratten

Ratten zijn een van de meest voorkomende knaagdieren die in Nederland overlast veroorzaken. Ratten vervuilen en beschadigen materiële bezittingen. Door hun knaagdrift kunnen ze dan ook veel schade aanrichten.

Daarnaast kunnen ratten allerlei ziektes overbrengen, een voorbeeld hiervan is de Ziekte van Weil. Daarom is het snel bestrijden van ratten van groot belang.

In ons land wordt hoofdzakelijk de bruine rat (Rattus norvegicus) waargenomen. Ook wel Noorse rat, rioolrat, stadsrat of kortweg rat genoemd.

Deze bruine rat voelt zich het prettigst in een vochtige, niet te warme omgeving, met name in de buurt van de mens. Bijvoorbeeld kelders, kruipruimtes, stallen, schuren, vuilnisbelten en op sommige plekken in de buurt van riolen en ander vervuild water.

Ratten bezorgen de mens veel overlast. Ze richten schade aan door vervuiling met uitwerpselen, door hun knaagdrift en door het opeten van voedsel.

Offerte aanvragen

De garanties van Weening Services

  • Altijd bereikbaar: 7 dagen per week
  • 100%: Succes garantie, echt weg = weg
  • CPMV-Gecertificeerd
  • Geen voorrijkosten
Offerte aanvragen

Contact