Vlooien bestrijding specialist nodig?

Vlooien algemeen

Vlooien zijn parasitaire insecten die op of vlak bij hun gastheer leven en zich voeden met het bloed van hun gastheer. Er zijn enkele duizenden vlooiensoorten bekend.

In Nederland komt de kattenvlo het meest voor. Deze vlo kan ook op mensen en honden voorkomen. De mensenvlo komt in West-Europa nauwelijks meer voor.

Schadelijkheid van vlooien

Een vlooienbeet kan een felle reactie opwekken. Het krabben van de huid kan tot secundaire problemen leiden, als infecties. Daarnaast kunnen vlooien ziekten overbrengen.

Preventie en bestrijden van vlooien

Wanneer het bestrijden van vlooien niet goed wordt uitgevoerd, kan er snel een vlooienplaag ontstaan. Om effectief vlooien te bestrijden moeten huisdieren regelmatig gecontroleerd worden op vlooien. Een schone hondenmand of kattenplek zorgt voor een goede preventie van de vlo. Dagelijks grondig stofzuigen draagt eveneens toe aan het bestrijden van vlooien.

Heeft een huisdier toch vlooien, dan zijn er verscheidene manieren om deze te bestrijden. Deze manieren hebben geen bijwerkingen voor het huisdier en de vlooien al binnen enkele uren kunnen doden.

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie voor het bestrijden van vlooien neemt u contact met ons op via één van de volgende nummers:

 

Offerte aanvragen

De garanties van Weening Services

  • Altijd bereikbaar: 7 dagen per week
  • 100%: Succes garantie, echt weg = weg
  • CPMV-Gecertificeerd
  • Geen voorrijkosten
Offerte aanvragen

Contact