Tips voorkomen rioolproblemen

 

  • Tip hou het putje schoon

Verstopte leiding? Lange haren zijn dè boosdoener voor een verstopte leiding in de badkamer. Deze klitten namelijk samen en vernauwen de doorgang zodat het vuil zich ophoopt en tenslotte blijft het water in de douche bak staan. Het is noodzakelijk na elke douchebeurt meteen de achtergebleven haren verwijderen. Nu komen ze niet meer in de leidingen terecht.

  • Tip gebruik de gootsteen niet als afvalbak

Afspoelen van vuile borden onder de kraan? Beter van niet. Dit geldt ook voor sausjes en soepen. Etensresten koeken vast in de leidingen zodat deze kunnen verstoppen. Veeg vieze borden liever af met een stuk keukenpapier. Het is handig de gootsteen te voorzien van een extra zeefje zodat eventuele etensresten worden opgevangen.

  • Tip milieuvriendelijk ontstoppen

Alleen bij vetophoping: Giet kokend water door de afvoer en het kan zijn dat de vetophoping wegsmelt door het kokend water. U kunt het ook proberen met soda en azijn proberen. Dit werkt als volgt: Giet een kopje soda door het afvoerputje. Voorzichtig een kopje azijn toevoegen attentie dit gaat schuimen, borrelen en bruisen. Gezicht er niet boven houden. Laat dit een kwartier inwerken en giet er daarna kokend water over.Van chemische ontstoppingsmiddelen die je in de verkoop verkrijgbaar zijn wij geen voorstander. Deze middelen zijn namelijk belastend voor het milieu. Bovendien zijn er nog twee andere gevaren bij het gebruik van deze ontstoppingsmiddelen:

  • Explosiegevaar: als je verschillende chemische soorten mengt, dan verhoog je de kans op een explosie door de onvoorziene reacties die chemische stoffen op elkaar hebben. 
  • Beschadiging aan luchtwegen en brandblaren: Bij gebruik na een chemische ontstoppingsmiddel altijd de gebruiks aanwijziging goed doorlezen u zult de eerste niet zijn die brandblaren die door deze ontstoppingsmiddelen brandblaren krijgt.

Deskundig en veilig ontstoppen door Weening Services

Zijn de problemen door de bovengenoemde tips niet opgelost? Of wilt u liever een deskundige monteur om uw afvoer te ontstoppen? Bel de 24 uur rioolservice van Weening Services, dan ontstoppen wij voor u de verstopping. Weening Services maakt geen gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen bijvoorbeeld vloeibare ontstoppers. Wij werken op milieuvriendelijke basis door middel van water onder hoge druk en diverse verenmachines.

Meer weten over de mogelijkheden?

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie van onze riooldienst neemt u contact met ons op via een van de volgende nummers:

Surhuisterveen e.o. (0512) 332 108

Leeuwarden e.o. (058) 303 0412

Groningen e.o. (050) 305 0028

Drenthe  (0592) 749 033

 

Offerte aanvragen

De garanties van Weening Services

  • Altijd bereikbaar: 7 dagen per week
  • 100%: Succes garantie, echt weg = weg
  • CPMV-Gecertificeerd
  • Geen voorrijkosten
Offerte aanvragen

Contact