Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zijn er vele soorten en maten. In totaal zijn er 4690 soorten kakkerlakken. Hiervan kunnen slechts een twintigtal als een plaag voorkomen.

Kenmerken van kakkerlakken

De kakkerlakken lijken enigszins op kevers. Een verschil tussen de kakkerlak en de kever is echter dat de dekschilden van een kakkerlak elkaar midden op de rug niet raken. Bij een kever wel.
Verder heeft een volwassen kakkerlak een op de rug gezien eirond en verticaal afgeplat uiterlijk, lange dunne antennes, lange stekelige poten, geen springpoten en zijn ze meestal goed gecamoufleerd.
Kakkerlakken verspreiden een onaangename geur. Bij een plaag is deze geur te constateren.

Schadelijkheid van kakkerlakken

Kakkerlakken zijn alleseters (omnivoren) en echte ziekteoverbrengers. Ze kunnen de mens eenvoudig infecteren en hierdoor is hun aanwezigheid dan ook een groot risico.

Preventie en bestrijden kakkerlakken

Kakkerlakken bestrijden is uitdagend, omdat de kakkerlakken eenvoudig en snel in spleten wegkruipen. Ook kunnen ze verbazingwekkend goed tegen de meest gebruikte gifstoffen.

Kakkerlakken kunnen voorkomen worden door:

Voor het bestrijden van kakkerlakken zijn we onder andere werkzaam in: Haren, Drachten, Peize, Hoogeveen, Sneek, Groningen, Winschoten, Zuidlaren, Winsum, Oosterwolde, Beilen, Leek, Roden, Marum, Wolvega, Harlingen, Joure en Hoogezand.

Maak een afspraak

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie voor het bestrijden van kakkerlakken kunt het contactformulier invullen of een van de volgende nummers bellen.