Rioolproblemen voorkomen

Tip: hou het putje schoon

Verstopte leiding? Lange haren zijn dè boosdoener voor een verstopte leiding in de badkamer. Deze klitten namelijk samen en vernauwen de doorgang zodat het vuil zich ophoopt en tenslotte blijft het water in de douchebak staan. Het is noodzakelijk na elke douchebeurt meteen de achtergebleven haren verwijderen. Nu komen ze niet meer in de leidingen terecht.

Tip: gebruik de gootsteen niet als afvalbak

Afspoelen van vuile borden onder de kraan? Beter van niet. Dit geldt ook voor sausjes en soepen. Etensresten koeken vast in de leidingen, waardoor deze kunnen verstoppen. Veeg vieze borden liever af met een stuk keukenpapier. Het is handig de gootsteen te voorzien van een extra zeefje zodat eventuele etensresten worden opgevangen.

Tip: milieuvriendelijk ontstoppen

Alleen bij vetophoping: Giet kokend water door de afvoer en het kan zijn dat de vetophoping wegsmelt door het kokend water. U kunt het ook proberen met soda en azijn. Dit werkt als volgt: Giet een kopje soda door het afvoerputje. Voorzichtig een kopje azijn toevoegen – attentie: dit gaat schuimen, borrelen en bruisen. Gezicht er niet boven houden. Laat dit een kwartier inwerken en giet er daarna kokend water over. Van chemische ontstoppingsmiddelen die in de verkoop verkrijgbaar zijn wij geen voorstander. Deze middelen zijn namelijk belastend voor het milieu. Bovendien zijn er nog twee andere gevaren bij het gebruik van deze ontstoppingsmiddelen:

  • Explosiegevaar: Als je verschillende chemische soorten mengt, dan verhoog je de kans op een explosie door de onvoorziene reacties die chemische stoffen op elkaar hebben.
  • Beschadiging aan luchtwegen en brandblaren: Bij gebruik van een chemisch ontstoppingsmiddel altijd de gebruiksaanwijziging goed doorlezen. U zult de eerste niet zijn die door deze ontstoppingsmiddelen brandblaren krijgt.

Deskundig en veilig ontstoppen door Weening Services

Zijn de problemen door de bovengenoemde tips niet opgelost? Of wilt u liever een deskundige monteur om uw afvoer te ontstoppen? Bel dan Weening Services, wij verhelpen voor u de verstopping. Weening Services maakt geen gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen, bijvoorbeeld vloeibare ontstoppers. Wij werken op milieuvriendelijke basis door middel van water onder hoge druk en diverse verenmachines.

Afspraak maken?

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie van onze rioolservice neemt u contact met ons op via het contactformulier of één van de onderstaande telefoonnummers.