Rioolvliegjes bestrijden

Last van rioolvliegjes in uw woning? Heel vervelend, maar dit kan bovendien ook een gevaar voor uw gezondheid vormen. Vaak is de reden te vinden in een verstopte afvoerleiding. De verstopping moet worden verholpen. Belangrijk is dat een ongediertebestrijder u helpt om van deze rioolvliegen af te komen. Zelf bestrijden met een insectenspray is moeilijk, omdat u alleen de volwassen insecten doodt. De larven bevinden zich namelijk op lastige, bijna onbereikbare plaatsen.

Rioolvliegjes: zo herkent u ze

Rioolvliegjes staan ook wel bekend als motmuggen, latrinevliegjes of aalpotmuggen. Deze vliegjes zijn heel klein: ze worden niet groter dan 5 millimeter. De kleur van het vliegje is grijs op hun rug en op de vleugels hebben ze vele haartjes. De motmug legt dagelijks een 200 hele kleine eitjes in vervuild, troebel water of in vochtige ruimten en deze komen na 20 tot 40 uur uit. Deze motmuggen planten zich razendsnel voort. In riolen zijn rioolvliegjes een heel normaal verschijnsel, ze vinden het prettig in vochtige koude ruimtes. Soms tref je ze ook in douche, bad, keuken of toiletruimte aan.

Waarom rioolvliegjes bestrijden?

Het vervelende van rioolvliegjes is dat u er ziek van kan worden. Deze rioolvliegen voeden zich namelijk met schimmels en bacteriën. Deze insecten verspreiden de bacteriën door de hele woning  waardoor ze zo ziektes verspreiden.

Meer weten?

Voor een vrijblijvende afspraak voor ongedierte bestrijding in FrieslandGroningen en Drenthe en/of een inspectie kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.