Steenmarteroverlast in uw huis of gebouw

Heeft u last van stank door uitwerpselen van een steenmarter of van zijn dode meegebrachte prooien? Of heeft u last van de vieze plekken die zichtbaar worden in het plafond?

Steenmarters richten veel schade aan door de nestjes die zij maken van steen en glaswol, maar ook door het knagen aan stroomdraden, bekabeling en leidingen.

Zij staan niet bekend om hun zachte geluid en kunnen uw nachtrust flink verstoren. Ze rennen rond door kleine ruimtes of spelen met het rondslingerende materiaal. Door hun aanpassingsvermogen passen ze zich beter aan in Nederland, daardoor komen ze meer voor en wordt het een plaag.

Steenmarters leven niet op één plek, maar hebben verschillende rustplaatsen die regelmatig worden bezocht. Hierdoor is de overlast ook niet constant.

Tips om zelf het steenmarterprobleem op te lossen

Om het probleem efficiënt op te lossen is het belangrijk om het geluid te herkennen. Wanneer u het geluid herkend heeft, is het belangrijk om de ingang van de steenmarter op te zoeken.

Bekijk de volgende elementen rondom uw huis om de ingang van steenmarter te vinden:

Wanneer sporen zijn gevonden kunt u de volgende stappen ondernemen:

Meer weten?

Voor een vrijblijvende afspraak voor ongedierte bestrijding in FrieslandGroningen en Drenthe en/of een inspectie kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.