Ratten kunnen voor flink wat overlast zorgen, zowel in huis als in bedrijven. Het kan voorkomen dat ratten onverhoopt naar binnen glippen, bijvoorbeeld via het riool of een kleine opening in een gevel. Ratten kunnen dan problemen veroorzaken op het gebied van hygiëne en gezondheid. Wat kunt u doen om rattenoverlast preventief tegen te gaan? En wat moet u doen als u daadwerkelijk ratten binnen heeft?

Gevolgen en gevaren van rattenoverlast

Het is belangrijk om ratten buiten de deur te houden, want ze kunnen veel overlast veroorzaken. Zo kunnen ze de omgeving vervuilen met ontlasting en daardoor kunnen er mogelijk ziektes verspreid worden, die voor zowel mens als dier schadelijk zijn. Ook heeft dit natuurlijk stankoverlast als gevolg. Verder staan ratten bekend om hun knaaggedrag, dat voor schade kan zorgen in huw huis of bedrijf. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan knagen aan kabels, waardoor apparaten kapot kunnen gaan. Dit kan ook verdere veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

Preventief voorkomen van rattenoverlast

Ratten kunnen op diverse manieren uw woning of bedrijfsgebouw binnentreden, waardoor de exacte oorzaak soms lastig te achterhalen is. Toch zijn er dingen die u preventief kunt doen om de kans op rattenoverlast kleiner te maken. Zorg ervoor dat de riolering en de muren goed onderhouden worden. Als er problemen met de riolering zijn, is dit een eenvoudige methode voor ratten om een gebouw in te komen. Ook hebben ze aan kleine openingen in een muur genoeg om naar binnen te gaan. Ratten komen daarnaast af op voedsel, dus zorg ervoor dat voedselafval wordt opgeruimd en zich niet rondom uw huis of bedrijf ophoopt.

Bestrijden van ratten

Zijn de ratten onverhoopt toch binnen gekomen? Er zijn manieren om ze te bestrijden en de overlast tegen te gaan. Zo kunt u rattenvallen plaatsen (die zijn ook zelf te maken) om de beestjes te vangen. Ook kunt u rattengif inzetten. Dat is nu nog toegestaan, maar het is uiteindelijk verstandig om dat over te laten aan een professional, ook in het kader van de veiligheid. Weening Services kan u hiermee helpen.

Professionele rattenbestrijding door Weening Services

Het tegengaan van rattenoverlast kan erg lastig zijn. Daarom kan het verstandig te zijn om hulp in te schakelen van een expert. Weening Services biedt rattenbestrijding voor zowel bedrijven als particulieren. Wij zijn gediplomeerd en kunnen de problemen snel en effectief aanpakken. Voor rattenbestrijding in Friesland, Groningen en Drenthe bent u bij Weening Services aan het juiste adres.