Wanneer je een afvoerprobleem hebt, is de riolering van je woning of bedrijfspand flink verstoordEen afvoerprobleem kan diverse oorzaken hebben. Deze kunnen heel onduidelijk en complex zijn, maar ook erg voor de hand liggen en makkelijk te achterhalen:

  1. Er is sprake van een breuk in de riolering. Deze kan worden veroorzaakt door bijv. boomwortels die er doorheen groeien.
  2. Er zijn opgehoopte afvoerresten in de riolering. Dit wordt veroorzaakt door de dagelijkse voedselresten die in de afvoer terecht komen.

Hoe merk je dat je een afvoerprobleem hebt?

Er zijn verschillende tekenen waar je op kunt letten. In de weken voordat de blokkade begint maakt je riolering een borrelend geluid. Als gevolg hier op merk je dat het water steeds langzamer weg gaat stromen. Op een gegeven moment kun je ook een rioollucht gaan ruiken.

Het is belangrijk om in te grijpen bij afvoerproblemen

Wanneer je niet ingrijpt, krijg je op korte termijn te maken met stankoverlast, maar ook met ongedierte.

Wat kun je beter niet doen?

Wanneer je zelf aan de slag gaat bij het oplossen bij afvoerproblemen, moet je goed opletten bij het gebruiken van trekveren en ontstoppingsveren. Deze kunnen afvoeren en afvoerbuizen beschadigen en de trekveren kunnen afbreken.

Chemische opstoppingsmiddelen zijn slecht en niet alleen voor de leidingen, maar ook voor het milieu.

Laat je afvoerprobleem oplossen door een expert

Je kan proberen zelf het afvoerprobleem op te lossen door veel water door te spoelen, maar grote kans dat het gaat overlopen. En dan heb je nog grotere problemen. Ook zijn niet alle problemen gemakkelijk op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *