Wateroverlast?

Wateroverlast is erg vervelend en het kan ook schadelijk zijn. Zowel klein als groot wateroverlast kan voor veel problemen zorgen. Denk bij klein wateroverlast bijvoorbeeld aan vochtplekken in uw woning of pand. Ook al heeft u er niet direct last van, vochtplekken kunnen uiteindelijk leiden tot veel grotere problemen.

Groot wateroverlast heeft natuurlijk direct invloed op uw dagelijkse activiteiten. Het is daarom belangrijk dat nog grotere schade zo snel mogelijk wordt voorkomen. Daarna wordt de bron van de wateroverlast aangepakt.

Redenen voor wateroverlast

Door extreme regenbuien kan het hemelwater voor erg veel overlast zorgen. De meest voorkomende oorzaak van wateroverlast is een verstopte regenpijp, waardoor het water een andere uitgang zoekt. Die uitgang is meestal niet op een plek waar het water naar buiten hoort te gaan en zo ontstaat er snel wateroverlast. Vooral in het najaar vallen er veel bladeren in de dakgoten en dit kan een verstopping veroorzaken. Mocht dit waterlast veroorzaken, dan kunt u het beste de regenpijp loskoppelen zodat het water weg kan stromen.

Het kan ook zo zijn dat leidingen gewoonweg versleten zijn, waardoor er wateroverlast ontstaat. Of dat er in bepaalde ruimtes gemakkelijk vocht de muur in kan, waardoor vochtplekken ontstaan. Wat de reden ook is, Weening Services helpt u bij elke vorm van wateroverlast.

Afspraak maken

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie van onze rioolservice neemt u contact met ons op via het contactformulier of één van de onderstaande telefoonnummers.