Last van een wespenplaag?

Het gevaar van wespen is vooral groot aan het eind van de zomer, tijdens deze periode komt de wespenplaag op gang. Tegen die tijd zijn de wespen namelijk agressief. De beste tijd van het jaar om wespen en de wespennesten te bestrijden is daarom voor de zomerperiode. Mocht u in de zomerperiode een wespennest bij u in de buurt ontdekken, laat deze dan zo snel mogelijk bestrijden voordat er een wespenplaag ontstaat.

Het wespennest is gebouwd van gekauwd hout, dat het zijn karakteristieke papierachtige wanden geeft. In het voorjaar begint de koninginnewesp met de bouw van het wespennest. Zodra de werksters uitkomen, nemen zij de bouw over, dit is het moment om een wespenplaag te voorkomen.

In de vroege zomer is een normaal wespennest zo’n 30 cm groot, maar ze kunnen ook veel groter zijn. Een enkel wespennest kan duizenden wespen bevatten, die, als ze verstoord worden, in zwermen kunnen aanvallen. Als de plaats van het wespennest gevaar voor mensen kan opleveren, dan is een wespennestbestrijding noodzakelijk.

Plaatsen waar vaak wespennesten worden aangetroffen zijn dakranden, vlieringen of schuren en bijgebouwen. Op deze plekken komen wespen vaak in aanraking met mensen en kan er een werkelijke wespenplaag ontstaan. De agressieve eigenschap van het beestje kan een klein nest omtoveren tot een werkelijke wespenplaag.

Weening Services is de deskundige in het bestrijden van wespen. Heeft u last van wespen? Wij helpen u er graag van af. Last van wespen in en rondom uw bedrijfspand? Ook daar helpen wij u graag van af.

Meer weten?

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie voor het bestrijden van wespen kunt het contactformulier invullen of een van de volgende nummers bellen.