Plaagdierpreventie in de varkenshouderij

In de varkens sector zijn er veel bedrijven die voorheen zelf de ongedierte bestrijding in eigen beheer uitvoerden. Soms met wisselend succes. Immers preventie en beheersing van plaagdieren is niet de kerntaak van de bedrijfsvoering van een agrariër.

Ook moet u nu met de nieuwe wetgeving nog eens een opleiding volgen om de dierplagen rondom uw bedrijf te mogen bestrijden. Voor varkensboeren is het belangrijk om ratten, muizen en ander ongedierte buiten de deur te houden. Weening Services heeft preventieve maatregelen en ongediertebestrijdings aanpak om dit voor u op te lossen.

Als professional weten wij waar en hoe ongedierte zich ontwikkeld

Plaagdieren kunnen in uw bedrijf veel schade veroorzaken. Hierbij kunt u onder andere denken aan materiaalschade, reputatieschade en oogstschade. Wij verzorgen niet alleen de bestrijding van ongedierte maar geven ook adviezen hierbij kunt u denken aan wering, opslag en het risico op ongedierte te verminderen.

U moet voldoen aan de nieuwe wettelijke eisen. Ook afnemers stellen steeds meer eisen aan ongediertebeheersing. De waarde van een gezonde en veilige omgeving begrijpen ook wij.

Plaagdierbeheersing vereist maatwerk per locatie en bedrijf.

Door middel van een inspectie kunnen wij voor varkensboeren een plaagdierbestrijdingsplan op maat pakket aanbieden.

Aan de hand van de volgende criterium:

  • Bedrijfsactiviteit
  • De inrichting van het pand
  • Soort pand (bouwwijze, onderhoud
  • Ligging en omgeving van het pand


Plan van aanpak:

  • Signalering
  • Inventarisatie & Inspectie
  • Bestrijding en (adviseren) van de weringsmaatregels
  • Controle
  • Logboek (digitaal of schriftelijk)
  • Advisering voorkomen

Weening Services is gespecialiseerd in bestrijding en preventie van ongedierte in de varkens sector en is actief bij een groot aantal bedrijven. Graag komen wij bij u langs om voor u een ongediertepreventie- en bestrijdingsplan op te stellen.

Keurmerken en certificaten

Wij werken met goedgekeurde bestrijdingsmiddelen die veilig zijn voor mensen en milieu. Weening Services beschikt over het NVPB keurmerk. De NVPB is een brancheorganisatie voor bedrijven die zich professioneel bezighouden met plaagdiermagnagement. Weening Services is in bezit van het certificaat IPM Rattenbeheersing om gebouwen en voedselopslagplaatsen dit certificaat is verplicht vanaf 1 januari 2017 om nog te mogen werken met rodenticiden om gebouwen en voedselopslagplaatsen. Wij beschikken over alle vereiste vergunningen en vakbekwaamheids diploma’s op gebied van plaagdierbestrijding en wering. Wij zijn dan ook trots op onze landelijke keurmerken en certificaten.

Bij bijna elke vorm van ongediertebestrijding doorlopen wij vooraf de verschillende stappen uiteen. Zodat u altijd precies weet wat u van ons kan verwachten.

Meer weten?

Heeft u last van ongedierte op uw varkensbedrijf?  Plaagdierbestrijdingsplan nodig? Neem dan snel contact op. Weening Services is 7 dagen per week bereikbaar!