Rattenbestrijder nodig?

Wij bieden u een snelle en effectieve rattenbestrijding voor bedrijven en particulieren. Door de vele door ons gevolgde cursussen mogen wij ons gediplomeerde rattenbestrijders noemen en pakken wij het probleem tot de kern aan. Door deze certificaten mogen wij ook voor veehouders, horecagelegenheden en bedrijven in allerlei andere bedrijfstakken preventiemaatregelen treffen om ratten te bestrijden.

De risico's van een rattenplaag

Ratten zijn één van de meest voorkomende knaagdieren in Nederland.  Door hun knaagdrift kunnen de ratten vervelende schade aanrichten. Naast het beschadigen en vervuilen van uw materiele bezittingen kunnen zij ook allerlei vervelende ziektes overbrengen. Een van de meest voorkomende is de Ziekte van Weil. Het is daarom dan ook echt belangrijk om de ratten snel en effectief te bestrijden.

Preventie maatregelen tegen ratten in uw huis

Er zijn enkele maatregelen die u vooraf kunt treffen om een rattenbestrijding te kunnen voorkomen. Door het afdichten van gaten en kieren in uw muren kunt u voorkomen dat ratten uw huis binnen treden. Door het afsluiten van voedselbakken of afvalemmers met een metalendeksel, voorkomt u dat ratten toegang hebben tot voedsel.

Signalen van overlast ratten

In Nederland komen twee soorten ratten voor: de bruine en de zwarte rat. Daarvan is de bruine rat het meest voorkomend. Deze rat houdt van plekken als kelders en kruipruimtes, omdat het hier warm en vochtig is. Maar ook uw stal, schuur en opslagplaatsen vallen in de smaak, vooral omdat hier het eten te vinden is. Rattenoverlast kunt u herkennen aan de volgende factoren:

Wij raden dringend aan om bij de eerste signalen van rattenoverlast onmiddellijk actie te ondernemen. Ratten planten zich namelijk uitermate snel voort. Als u deze ongewenste indringers niet meteen grondig gaat bestrijden, krijgt u gegarandeerd te maken met hinderlijke overlast, zoals vernieling van uw bezittingen en onhygiënische situaties, die u had kunnen voorkomen.
Ook raden wij u aan om de oorzaak van de aanwezigheid van ratten te achterhalen om herhaling te voorkomen en de situatie in de toekomst onder controle te houden.

Meer weten?

Voor een vrijblijvende afspraak voor ongedierte bestrijding in FrieslandGroningen en Drenthe en/of een inspectie kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.