Vlooien

Vlooien zijn parasitaire insecten die op of vlak bij hun gastheer leven en zich voeden met het bloed van hun gastheer. Er zijn enkele duizenden vlooiensoorten bekend. In Nederlands is de meest voorkomende vlo de kattenvlo. Deze vlo kan ook op mensen en honden voorkomen. De mensenvlo komt in West-Europa bijna niet meer voor.

Schadelijkheid van vlooien

Een vlooienbeet kan een felle reactie opwekken. Het krabben aan de huid kan tot andere problemen leiden zoals infecties. Daarnaast kunnen vlooien ook ziektes overdragen.

Preventie en bestrijden van vlooien

Wanneer de vlooienbestrijding niet goed is uitgevoerd, kan er al snel een vlooienplaag ontstaan. Om effectief vlooien te bestrijden moeten huisdieren regelmatig gecontroleerd worden op vlooien. Een schone hondenmand of kattenplek zorgt voor een goede preventie van de vlo. Dagelijks grondig stofzuigen draagt eveneens bij aan het bestrijden van vlooien.

Heeft een huisdier toch vlooien, dan zijn er verscheidene manieren om deze te bestrijden. Deze manieren hebben geen bijwerkingen voor het huisdier en kunnen de vlooien al binnen enkele uren doden.

Weening Services is de deskundige in het bestrijden van vlooien.

Meer weten?

Voor een vrijblijvende afspraak voor vlooien in FrieslandGroningen en Drenthe en/of een inspectie kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.